Activiteiten in de winkel

Gepubliceerd op 1 september 2019 14:39

Theater bij Speel je Wijs. Vanaf Zaterdag 28 september, is er weer een schimmenspel voor kinderen van ongeveer  4 tot 11 jaar. Deze voorstelling is doorlopend in de winkel te volgen gedurende vier dagen: Zaterdag 28 september, Zondag 6 oktober, Zaterdag 12 oktober, en Zaterdag 19 oktober.

Het Verhaal is van Hanna Kraan-"Kom je dansen boze heks ? "Het verhaal van de boze heks:                         

De boze heks is 25 jaar en dat vieren we met haar eerste, enige echte prentenboek!

Het is feest in het bos! De haas, de uil en de egel zijn al dagen bezig met de voorbereidingen. Maar met al die herrie kan de boze heks haar toverdrank niet maken. En als die mislukt, wordt ze Heel Verschrikkelijk Boos…

Over Hanna Kraan,

Hanna Kraan wordt vlak na de Tweede Wereldoorlog (op 24 juli 1946) in Rotterdam Delfshaven geboren. Hanna heeft twee broers, een oudere (Jaap) en een jongere (Henk). Hanna groeit met haar broers op in het jongenshuis van haar ouders. Hier wonen jongens die niet meer thuis kunnen wonen. In haar jonge jaren speelt Hanna veel met haar kleine broer, totdat ze boeken ontdekt en begint te lezen. Ze is gegrepen door taal. En dat heeft ze niet van een vreemde, haar vader Hendrik H. Kraan schreef drie spannende verhalen voor jongens: De smokkelexpresDe ijzeren wet en Het ivoren fregat. Na de HBS gaat Hanna naar Utrecht om Italiaans te studeren.

Begin jaren ‘70 keert ze terug naar Rotterdam en wordt docent Italiaans aan het conservatorium. Studenten staan aan de wieg voor veel karakters in haar verhalen. Ze schrijft in die tijd korte verhalen voor de kinderpagina van het tijdschrift Boerderij. Hierin komen de haas, de egel en de heks al voor. Als Hanna stopt bij het tijdschrift verdwijnen de verhalen en de karakters in de kast. Jaren later stuurt ze de bundel op naar uitgeverij Lemniscaat en in 1990 verschijnt haar eerste boek Verhalen van de boze heks.

(Bron:https://debozeheks.nl )

 

Foto Hanna Kraan (Bron: https://debozeheks.nl/ )


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.